Even voorstellen: Ruigrok Hosta's

Ruigrok Hosta’s is onderdeel van een kleine kwekerij in de bollenstreek. Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van vele soorten Hosta’s en streven naar kwalitatieve en sterke planten. Ieder jaar maken wij een selectie in de planten zodat we deze kwaliteit kunnen waarborgen.

Verkrijgbaar zijn de Hosta’s als ‘bare roots’ of als potplant. De potplanten kunnen worden overgeplant in de tuin waardoor de winterharde vaste plant ieder jaar groter zal groeien. Ook is de Hosta leuk voor in de huiskamer, waar de plant minimaal (mits in de half-schaduw gezet) een jaar ter decoratie kan dienen.

Garden

Home

Landscaping

 

 

De Hosta, ook wel hartlelie genoemd is er in allerlei soorten en maten.

Van oudsher is de Hosta een wilde plant. Vanaf 1800 is men de planten gaan exporteren en begon de kweek van de cultivars. Philipp Franz von Siebold heeft in deze tijd vele planten ontdekt en gekweekt waaronder de bekende Sieboldiana Elegans.

Door het vele kruisen en veredelen zijn er inmiddels duizenden soorten ontstaan. In het begin van de jaren 80 waren er veel eenzelfde soorten. Echter nu variëren de Hosta’s in geurende, diverse kleurschakelingen, zon bestendigheid, soorten met dikker blad voor een betere slakbestendigheid, diverse groottes en diverse bloemkleuren.

De Hosta is een prachte vaste tuinplant. Van oorsprong word de plant vooral in geplant in schaduwtuinen maar tegenwoordig zijn er vele soorten die tevens in de half-zon en zelfs volle zon kunnen groeien. Desondanks veel mensen dit niet weten is de Hosta daarnaast een geschikte plant voor in de huiskamer.

Samenwerken met Ruigrok Hosta's?

Graag gaan wij een partnership met u aan. Wij leveren hosta’s in diverse soorten en maten geheel naar uw wens. Wij luisteren naar de klant en creëren samen een passend aanbod. Standaard worden de potten geleverd op trays per 6 op veiling of deense karren. Allen zijn zij voorzien van het speciaal ontworpen Ruigrok Hosta etiket (met foto, informatie en barcode).

Kijk in de catalogus voor het aanbod in soorten en neem contact op voor uw gewenste aantal en leverdatum.

IMG_8506