Welkom bij
Ruigrok Hosta's

The ‘HAPPY PLANT’ 
for home & garden

Koop in de Kas!
Iedere zaterdag ochtend

Iedere zaterdag ochtend is onze kas geopend om zelf uw planten uit te zoeken! (april t/m juni). Graag bellen of mailen voor uw bezoek

 

Every Saturday morning is it possible to visit our glasshouse! You can choose your favorite plants by yourself (April – June)

Please give a call of e-mail before visit


 

Direct te bestellen soorten

Vanaf half april zijn de hosta’s te bestellen. Kijk hieronder voor een overzicht van onze speciale selectie. Deze soorten zijn sterk, kleurrijk en mooi compact. Of kijk op:FloraXchange voor het nieuwste online aanbod.

7516803616_IMG_5865

Halcyon

De Halcyon Hosta is een kruising tussen de Hosta Tardifolia en de Hosta Sieboldiana en is een van de beroemdste soorten met de blauwe kleur. De plant heeft grijs-blauw hartvormig blad, groeit compact met veel blad en is hierdoor prachtig in de tuin voor landscaping. Ook deze plant is door zijn blauwe blad minder vatbaar voor slakken.

First Frost

De First Frost Hosta heeft blauw blad met een gele rand. De vorm van de bladeren zijn spits-hartvormig. Een van zijn grootste eigenschappen is dat de First Frost een sterke en stevige plant is, waardoor ideaal voor de lastige plekken in de tuin of in potten op een druk en bezig terras. Daarnaast is hij door zijn blauwe kleur minder vatbaar voor slakken.

Rainforest Sunrise

Deze relatief kleine Hosta plant heeft licht groen/goud blad met een donkergroene rand en is een sport van de Hosta Maui Buttercups. De plant staat bekend om zijn cupvormige bladeren en is getest als een prachtige plant voor in huis. Bij veel zonlicht zal het blad lichter groen/geel worden. Zet de plant in de schaduw en deze blijft donkerder van kleur.

Blue Mouse ears

De Blue Mouse Ears Hosta is zoals de naam al klinkt een blauwe hosta in de vorm van muizen oortjes. Het soort houdt een korte steel waardoor de bladeren dicht bij de grond zitten. Dit maakt de plant een leuke compacte verrassing voor in een leuk potje thuis of als bodemdekker in tuinen.

August Moon

De Hosta August Moon is een mooie fris groene Hosta. Egaal rond blad en een volle plant. Kan in volle zon waarna de plant goud zal kleuren.